Τι Είναι η Ραβδοσκοπια (Ραδιαισθησια);

0   σχόλια



Η ραδιαισθησία είναι μια τέχνη ή τεχνική ανίχνευσης και μέτρησης με βάση τις ‘υπερφυσικές’ αισθήσεις του ανθρώπου. Τούτο δεν είναι τίποτα το μαγικό ή περίεργο αλλά απλώς πέρα από τις γνωστές πέντε αισθήσεις που χρησιμοποιούνται από όλους τους ανθρώπους που κατέχουν ένα πλήρες φυσικό σώμα, χωρίς βλάβες στα αισθητήρια όργανα.
Πρόκειται για πανάρχαια τέχνη που χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν σε όλους τους πολιτισμούς όλων των ιστορικών περιόδων. Αυτό έχει αποδειχτεί από ευρήματα, ζωγραφικές απεικονίσεις και αναφορές γραπτές, οι οποίες συνήθως δείχνουν ή κάνουν λόγο για ένα από τα βασικά εργαλεία, τη ράβδο. (δείτε και: Η αποστολή της ραβδοσκοπίας)

Για να χρησιμοποιηθεί η τέχνη αυτή, το άτομο πρέπει να έχει συγκεκριμένο επίπεδο δόνησης και αντίστοιχη ευαισθησία. Στις ημέρες μας αυτό ισχύει πλέον για πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων, μια και η γενική άνοδος των συχνοτήτων έχει ‘ξεκλειδώσει’ σε πολλούς αυτό το χάρισμα. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως ο καθένας που έχει το χάρισμα αυτό θα μπορέσει να κάνει και ορθές μετρήσεις! Περισσότερα για αυτό σε λίγο…

Ας δούμε πρώτα ποια είναι τα εργαλεία τις ραδιαισθησίας;

Η ραδιαισθησία μπορεί να εξασκηθεί με το γνωστό σε όλους εκκρεμές, μια ράβδο, το ραδιαισθητήρα αλλά ακόμα και με το ίδιο το χέρι.
Εδώ ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει ένα για εκείνον κατάλληλο εργαλείο, καταρχήν το είδος (π.χ. ‘ράβδο’) και στη συνέχεια τον τύπο (π.χ. ‘διπλή κεραία’), το μέγεθος, υλικό (π.χ. ορείχαλκο) κ.λπ., ώστε να του ταιριάζει και να νιώθει καλά με αυτό.
Είναι σημαντικό να μας αρέσει το εργαλείο μας και να είναι καλοφτιαγμένο από άριστα υλικά. Αυτό θα βοηθήσει να δώσει πιο καθαρές μετρήσεις περισσότερο απ’ ό,τι αντιλαμβάνεται υπόψη συνήθως!
Στην επιλογή ενός εκκρεμμούς θα πρέπει να νιώσει κανείς ποιο υλικό του ταιριάζει καλύτερα και να ακούσει την εσωτερική του φωνή.
Επειδή αυτό λέγεται έτσι απλά, ακούγεται συχνά ειδικά στο κίνημα της νέας εποχής, αλλά στην πράξη για πολλούς είναι κάτι άγνωστο, άπιαστο, δίνουμε εδώ μια μικρή βοήθεια: Όταν το μάτι σας πέσει σε συγκεκριμένο εκκρεμμές π.χ. κρύσταλλο με μεταλλική αλυσίδα και ο νους σας προσπαθεί με τη λογική να σας πείσει για ένα άλλο (‘πιο’ όμορφο, ‘πιο’ μεγάλο, ‘πιο’ φθηνό, ‘πιο’…), ενώ το μάτι σας πάει και ξαναπάει στο πρώτο, τότε η εσωτερική σας φωνή μιλά με αυτόν τον τρόπο σε εσάς! Στη συνέχεια (αλλά και εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο και το επιλέξετε με τη μια), θα πρέπει να κάνετε πρακτική δοκιμή με την ησυχία σας και χωρίς καμία βιασύνη! Θα πρέπει να νιώθετε το εργαλείο καλά στα χέρια σας, κάπως σαν να ήταν πάντα δικό σας…

Εάν συμβαίνει αυτό επιλέξτε και αγοράστε το άφοβα. Εάν όχι, μην πάρετε κάτι με το ζόρι γιατί δε θα σας είναι καλός ‘συνεργάτης’ και θα πάρετε μετά από λίγο κάποιο άλλο εάν δεν απογοητευτείτε και τα παρατήσετε τελείως.
Επίσης μην λυπηθείτε τα 5 ή 10 ευρώ παραπάνω για ένα εργαλείο που σας ταιριάζει και αρέσει, επιλέγοντας για λόγους οικονομίας το πιο φθηνό διότι στο τέλος θα σας αχρηστέψει και θα πληρώσετε διπλά…

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε για αξιόπιστα εργαλεία ραδιαισθησίας έχουμε επιλέξει τρία μοντέλα εξαιρετικούς χειροποίητους ραδιαισθητήρες, φτιαγμένοι από πολύτιμα υλικά καθώς και αρκετούς τύπους εκκρεμή κυρίως από κρυστάλλους διαφόρων ειδών.
Όπως και οι ραδιασθητήρες με τους οποίους δουλεύουμε επαγγελματικά, έχουν όλα τα εργαλεία περάσει τον έλεγχο ποιότητας από εμάς, έτσι κάθε εκκρεμές διαλέγεται και ελέγχεται ξεχωριστά για να είναι καλά ζυγισμένο και ήρεμο (να μην τρέμει) στη χρήση.
Όσοι έχετε ασχοληθεί και κατέχετε λίγο εμπειρία θα γνωρίζετε για τι μιλάμε ενώ όσοι ξεκινάτε τώρα θα τα καταλάβετε σύντομα, μετά από λίγη πρακτική εργασία…
Αφού έχετε βρει και επιλέξει το ταιριαστό σε εσάς εργαλείο ξε κινείστε με τις ανιχνεύσεις.

Υπάρχουν πολύ διαφορετικοί τρόποι χρήσης των διαφόρων εργαλείων τις ραδιαισθησίας και εδώ δε θα μας πάρει ο χώρος να τις αναπτύξουμε όλες.
Αρκεί να σας πω ότι πριν μπείτε σε βαθιά νερά θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τις τέσσερις πιθανές ‘απαντήσεις’ που μπορεί να σας έλθουν οι οποίες είναι: 
1.  ΝΑΙ
2.  ΟΧΙ
3.  ΜΑΛΛΟΝ/ΙΣΩΣ/ΜΗΠΩΣ
4.  ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ή ΔΕ ΘΕΛΩ / ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ

Πρέπει λοιπόν να διαπιστώσετε πιο είναι το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΝΑΙ & ΟΧΙ και ποια η απάντηση όταν η ερώτησή σας δεν είναι σαφείς ή ίσως ανεπίτρεπτη!
Η πιο διαδομένη απάντηση μέσα από το εκκρεμές για το ΝΑΙ είναι η γραμμική κίνηση μπρος-πίσω, σα να κουνάμε το κεφάλι συμφωνώντας σε κάτι, ενώ το ΟΧΙ σε αυτή την περίπτωση είναι γραμμική κίνηση αριστερά δεξιά.
Εάν η ερώτηση δεν ήταν σαφής ή υπάρχει άλλο κόλλημα θα κάνει κυκλικές κινήσεις είτε δεξιόστροφα, είτε αριστερόστροφα. 

Μια δεύτερη επίσης αρκετά διαδομένη κίνηση είναι για το ΝΑΙ δεξιά περιστροφή, για το ΟΧΙ αριστερή περιστροφή και για την περίπτωση 3 & 4 κάποια γραμμική κίνηση ή σταθερότητα/μη-κίνηση.

Το ιδανικό είναι να βρείτε την έμφυτη σε εσάς κίνηση, αυτό θα σας βοηθήσει ειδικά σε πιο δύσκολες μετρήσεις στο μέλλον! Σημειώνεται πως ο καθένας μπορεί να ‘προγραμματίσει’ με βάση εντολής το δικό του ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΜΑΛΛΟΝ και ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ και να δουλεύει με αυτό το δικό του ‘καλλιμπράρισμα’. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για ανακριβείς η λανθασμένες μετρήσεις διότι απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη πνευματική ακεραιότητα και ευθυγράμμιση. Για αυτό λοιπόν ας βρει καλύτερα ο καθένας το δικό του, έμφυτο ΝΑΙ κ.λπ.!
Πως λειτουργεί τελικά η μέτρηση;
Αγαπητοί φίλοι, μιλήσαμε πιο πάνω για ερωτήσεις και απαντήσεις και ακριβώς αυτό κάνουμε όταν ‘μετράμε’ ραδιαισθητικά. Θέτουμε κάποιο ερώτημα με τρόπο που θα μπορέσει να απαντηθεί μόνο με ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Με άλλα λόγια η ερώτηση πρέπει να είναι απλή και σαφείς!
Για παράδειγμα:
Είναι καλό για εμένα να πάρω το φάρμακο «χ»; (ορθή ερώτηση)
Μπορώ να πάρω το φάρμακο «Χ»; (λάθος ερώτηση, το ‘μπορώ’ πάντα απαντάται με ναι!)
Να πάρω το φάρμακο «Χ» ή καλύτερα το «Υ»; (λάθος ερώτηση, διότι το εκκρεμμές δεν μπορεί να σας μιλήσει με φράσεις όπως «αγάπη μου, πάρε καλύτερα το Χ»!)

Αφού έχουμε καταλάβει ποιες ερωτήσεις είναι ορθές στέλνουμε μια ερώτηση μέσα στον υποσυνείδητο νου και περιμένουμε την απάντηση μέσω της αντίδρασης/κίνησης του εκκρεμμούς ή της ράβδου.

Είναι πραγματικά τόσο απλό, τουλάχιστον ως εδώ!
Εκεί που περιπλέκει το θέμα και γίνεται πραγματικά πικάντικο, δύσκολο και συχνά επικίνδυνο, είναι το ζήτημα της πνευματικής ακεραιότητας που είναι προϋπόθεση για σταθερά ορθές μετρήσεις, πέρα από απλά καθημερινά θέματα όπως για παράδειγμα τη διατροφή.
Για αρκετούς ωστόσο και το θέμα τις διατροφής είναι δύσκολο και μπορεί να υπάρξουν παρεμβολές εάν δεν έχετε μαστορέψει και υπερβεί το φυσικό σας σώμα και παλεύετε ακόμα με τις ορέξεις του!

Υπάρχει στο όλο θέμα μεγάλη σύγχυση και ημιμάθεια ειδικά στους αμέτρητους καλόβουλους (και μη!) ανθρώπους του κινήματος της Νέας Εποχής, όταν ερχόμαστε στο ΠΩΣ, δηλαδή στον τρόπο λειτουργίας της ραδιαισθησίας.
Υπάρχει μια πολύ διαδομένη πίστη, που βασίζεται σε λανθασμένους προγραμματισμούς και κατώτερες επιθυμίες, η οποία λέει πως η απαντήσεις έρχονται απευθείας από τους ανώτερους κόσμους, τον υπερσυνείδητο νου, τον Ανώτερο Εαυτό, το συλλογικό νου, το κοσμικό νου και άλλα. Κάποιοι μπορεί ακόμα να πιστεύουν πως απαντούν απευθείας πνευματική Δάσκαλοι, Αρχάγγελοι ή Θεοί και πως η απαντήσεις αυτές είναι αλάνθαστες.
Αυτό αποτελεί μεγάλη πλάνη και ανήκει στο πεδίο της θυμαπάτης που τυφλώνει ακόμα το μεγαλύτερο μέρος των αναζητητών, μαθητών κ.λπ. στις ημέρες μας, όχι μόνο στον τομέα της ραδιαισθησίας αλλά γενικότερα και ειδικότερα στα εναλλακτικά!
Εάν θέλετε να εμβαθύνετε στο θέμα αυτό, σας συνιστώ για μελέτη και σπουδή το πολύ αναλυτικό Μάθημα Αλληλογραφίας ΜΑ1 του House of Light στο οποίο επεξεργαζόμαστε μεταξύ πολλών άλλων, ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που προκαλούν όχι μόνο σύγχυση, αλλά σε αμέτρητες ευκαιρίες πτώση από την πνευματική σκάλα: Το λεγόμενο channeling (διοχέτευση πληροφοριών από ‘ανώτερους κόσμους’).

Για να το πούμε χωρίς δαντέλλες και περιτυλίγματα, ξερά και ωμά:

Όλες οι απαντήσεις και επαναλαμβάνω
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ έρχονται (μέσα) από τον υποσυνείδητο νου!

Ακόμα κι όταν πρόκειται για πραγματική ανώτερη επικοινωνία όλα τα στοιχεία περνούν ΠΡΩΤΑ στον ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΝΟΥ για να ανασυρθούν από εκεί μέσα στο συνειδητό νου!
Τούτο φυσικά δεν είναι ιδιαίτερα αρεστό σε αρκετούς που πιστεύουν ολόκαρδα κάτι άλλο αλλά είναι γνωστό σε όλους του πραγματικούς και αφοσιωμένους μαθητές, μυημένους και φυσικά στους Δασκάλους.
Καλό θα είναι να το θυμάστε και να το κρατάτε γερά στο συνειδητό σας νου διότι θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλές δυσάρεστες και επίπονες εμπειρίες οι οποίες θα έλθουν με βεβαιότητα, εφόσον πέσετε στις παγίδες που σας επιφυλάσσει η ραδιαισθησία. 

Τι εννοούμε με πνευματική ακεραιότητα;
Για να μπορέσετε να κάνετε αληθινά αξιόπιστες μετρήσεις θα πρέπει να μπείτε στον κόπο για πνευματική πρόοδο. Θα πρέπει να στοχεύσετε με Αγάπη αλλά και δύναμη, εσωτερική θέληση και αρκετή πειθαρχεία στη γνώση εαυτού χωρίς την οποία δε θα πετύχετε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για σταθερά ορθές μετρήσεις.
Άλλωστε αυτό δεν είναι που ο καθένας θέλει, σταθερά ορθές μετρήσεις διότι τι σας χρησιμεύει να μετράτε ορθά κάποιες φορές ενώ άλλες όχι; Εάν δεν μπορείτε να βασιστείτε στις μετρήσεις σας τελικά καταλήγουν να είναι πρακτικά άχρηστες ακόμα και επικίνδυνες για εσάς και ενδεχομένους τους συνανθρώπους ή πελάτες σας!

Αυτογνωσία λοιπόν είναι εκείνο που θα σας φέρει σε θέση σταθερής μέτρησης και μέσα στο μονοπάτι αυτό το βασικό πράγμα που χρειάζεται να μαστορέψετε είναι το σύστημα του τριαδικού νου.

Υπάρχουν ασκήσεις για εξισορρόπηση των ημισφαιρίων του εγκεφάλου που βοηθούν σε καθαρότερες απαντήσεις και λιγότερες παρεμβολές. Καλό είναι να παρακολουθήσετε ένα αντίστοιχο σεμινάριο ή/και να κάνετε, εφόσον έχετε αρκετή θέληση και πειθαρχεία, ασκήσεις που προτείνονται σε αξιόπιστα βιβλία.
(Στο House of Light θα βρείτε αρκετά σεμινάρια που στοχεύουν σε γνώση εαυτού και εάν το επιθυμείτε θα μπορέσετε να κάνετε στην περίοδο αυτή αλματώδη πρόοδο αφού πρώτα λάβετε σταθερές βάσεις για το πνευματικό σας οικοδόμημα…)

Τρεις τελικές συμβουλές για taboo /απαγορεύσεις της ραδιαισθησίας:

1: Για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστα καρμικά χτυπήματα να θυμάστε πάντα πως δεν πρέπει ποτέ να κάνετε ερωτήσεις που εμπλέκουν άλλους ανθρώπους εφόσον δεν σας το έχουν ζητήσει! Πολύ εύκολα θα πέσετε (και πιστέψτε με, σχεδόν όλοι πέφτουν κάποια στιγμή) στην παγίδα της υπερηφάνειας, αίσθησης ισχύος και ανωτερότητας και τότε με 100% σιγουριά θα λαμβάνετε λανθασμένες απαντήσεις υπό την καθοδήγηση του αρνητικού σας εγώ ή ακόμα και από αρνητικές αστρικές, εξωγήινες και άλλες μη επιθυμητές οντότητες!
2: Να μην κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά σχέσεις και δεσμούς, ασθένειες και θανάτους. Μην προσπαθήστε να γίνετε το μαντείο της γειτονιάς διότι με την απόφαση αυτή έχετε ήδη ξεκινήσει την πτώση σας! 
3: Να μην προβείτε ποτέ σε μετρήσεις όταν δεν είστε τελείως ξεκούραστοι και ενεργειακά ισορροπημένοι και να τις σταματήσετε αμέσως όταν αντιλαμβάνεστε παρεμβολές ή/και αντιφατικές απαντήσεις!

Έχουμε ετοιμάσει το Πλήρες Εγχειρίδιο της Ραδιαισθησίας, τρίτο Μάθημα Αλληλογραφίας στη σειρά μαθημάτων από το House of Light Hellas, για όλους από εσάς που θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες για αυτήν την υπέροχη τεχνική. Το Μάθημα Αλληλογραφίας Νο3 σας εισαγάγει στην πανάρχαια τέχνη και επιστήμη της ραδιαισθησίας βήμα βήμα και σας φανερώνει απλά, καθαρά και εύκολα κατανοητά όλα όσα χρειάζονται για να γίνετε και εσείς ένας ‘μάστερ-ραδιαισθητικός’.

Αγαπητοί φίλοι,
ΝΑΙ, η ραδιαισθησία είναι ένας απλός και σχετικά εύκολος τρόπος να μάθουμε πράγματα που δεν είναι αντιληπτά με τις 5 βασικές μας αισθήσεις. Αλλά όπως ισχύει σε όλους τους τομείς της γήινής μας υπόστασης, και εδώ απαιτείται αρκετή πρακτική ενασχόληση, αφοσίωση, θέληση για πρόοδο και πνευματική εργασία για να γίνουμε καθαροί διοχετευτές και κανάλια των όποιων πληροφοριών θέλουμε να λάβουμε. Σας ενθαρρύνω λοιπόν να προχωρήσετε άφοβα στην τέχνη της ραδιαισθησίας αλλά να έχετε πάντα κατά νου τη γενική σας πρόοδο που μέσα από το μονοπάτι της αυτογνωσίας και ιδιαίτερα το μονοπάτι της σύνθεσης επιταχύνεται ραγδαία. Σας συνιστούμε, ειδικά εφόσον είστε πιο αρχάριοι ή έχετε μια αβεβαιότητα περιστασιακή ή μόνιμη ή σας ήταν καινούργια και ίσως περίεργα αυτά που μόλις διαβάσατε τη συμμετοχή σας στο εντατικό διήμερο εργαστήριο Ραδιαισθησίας από το House of Light για να λάβετε τις απαραίτητες βάσεις σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο...
Για περισσότερες πληροφορίες, συνεδρίες και μαθήματα ραδιαισθησίας επικοινωνείστε μαζί μας,
με Αγάπη & Φως
πάντα!
αλέξανδρος m. pfaff

το βρήκαμε ΕΔΩ